Voor leerkrachten

De bibliotheek heeft een speciaal aanbod voor leerkrachten.

Ontdek hier de mogelijkheden.

Klaskaart

Als leerkracht of leerkracht in opleiding kan je een lidmaatschap van de bibliotheek krijgen met aangepaste leenvoorwaarden:

  • maximum 40 uitleenmaterialen
  • uitleentermijn van 60 dagen

Met een klaskaart kan je jeugdboeken, stripverhalen, vertelplaten, dvd’s en informatieve boeken lenen voor in de klas.

Je kan zelf je materialen uitzoeken of je kan met je klas naar de bibliotheek komen om materialen uit te lenen. Je kan ook een boekenpakket aanvragen volgens jouw wensen.

Deze kaart is op naam van de school + klas. Correspondentie (bv. boetebrieven) verloopt via de school. We noteren wel de contactgegevens van de leerkracht. De klaskaart is enkel voor professioneel gebruik. Materialen voor persoonlijk gebruik kunnen met een persoonlijke kaart ontleend worden.

 

Klasbezoek met klassikale uitlening

Je kan de bibliotheek op regelmatige basis bezoeken met je klas. De leerlingen kunnen dan zelf boeken kiezen. De boeken worden uitgeleend op de klaskaart van de leerkracht. Je kiest zelf hoe vaak je naar de bibliotheek wil komen (tweewekelijks, maandelijks, tweemaandelijks). Datum en uur worden in overleg met de bibliothecaris bepaald, liefst buiten de openingsuren.

Klasbezoek met rondleiding

Je kan met je klas op bezoek komen in de bibliotheek, om kennis te maken met de werking van de bibliotheek.

Een medewerker geeft dan een rondleiding, aangepast aan de leeftijd van de leerlingen. Voor de kleinsten kan de rondleiding afgesloten worden met een kamishibai-verhaal. Voor de iets oudere leerlingen biedt de bib ook een introductie waarin de leerlingen op speelse wijze leren werken met de online catalogus.

De leerlingen kunnen eventueel ook boeken kiezen die uitgeleend worden op de klaskaart van de leerkracht.

Maak een afspraak via bibliotheek@sint-martens-latem.be of op 09 282 87 87.

Boekenpakketten

Is het niet haalbaar om met de klas naar de bibliotheek te komen, maar je wilt je leerlingen wel de kans geven om nieuwe boeken te ontdekken en te lezen? Dan kan je een  boekenpakket aanvragen. Wij maken een boekenpakket klaar volgens je wensen (leesniveau, onderwerp, aantal …). De materialen worden uitgeleend op je klaskaart.

Wij komen de boekenpakketten in de klas afzetten (enkel in Latem en Deurle). Je kan ze ook zelf komen afhalen, tijdens onze openingsuren of op afspraak. Aanvragen kan eenvoudig via e-mail bibliotheek@sint-martens-latem.be.

Als lezen soms moeilijk gaat

Het logo van makkelijk lezen

Als lezen soms moeilijk gaat

Lezen gaat niet altijd vanzelf. De bib heeft een aparte collectie makkelijk lezen-boeken en daisy-luisterboeken voor kinderen met dyslexie of andere leesproblemen.

Kamishibai

een kamishibaitheatertje

Ontdek deze unieke vorm van vertellen

Een kamishibai is een klein houten theatertje waarin grote tekeningen passen. Het is een unieke manier van vertellen.