Naar de bib op afspraak

U kan de bibliotheek enkel op afspraak bezoeken, tijdens de gewone openingsuren. Maak online een afspraak via https://afspraken.sint-martens-latem.be/, kies voor 'Afspraak bibliotheek' en plan uw bezoek op het moment dat het u past!

Om de regels van social distancing te kunnen respecteren, zullen er slechts een beperkt aantal bezoekers toegelaten worden en gelden er een aantal extra afspraken om het voor iedereen veilig te houden. Neem de info op deze pagina dus zeker goed door voor u naar de bib komt.

Virus

Inleveren en uitlenen:

• Wil u enkel materialen terugbrengen, dan kan dit in de garage achter de bibliotheek, zonder afspraak. Deponeer de materialen in de kartonnen dozen. We houden ze nog even in quarantaine. Zolang blijven ze op uw kaart staan.
  • Als u een afspraak heeft, dan mag u uw uitgelezen materialen inleveren aan de balie zoals gewoonlijk.
  • De ingang van de bibliotheek is langs de glazen achterdeur (via de tuin)
  • Raak enkel de boeken aan die u wil meenemen.
  • Na uitlenen verlaat u de bibliotheek via de voordeur.

Wat wel, wat niet?

• Kom uitsluitend naar de bibliotheek op afspraak. Respecteer uw tijdslot.
  • Beperk de duur van uw bibliotheekbezoek tot maximum 30 minuten.
  • Kom bij voorkeur alleen. Een kind jonger dan 12 jaar mag door 1 volwassene begeleid worden.
  • Bereid uw bezoek voor. Zoek vooraf in de catalogus op wat u wil ontlenen en waar u het kan vinden. In de bibliotheek zijn geen pc's beschikbaar. U kan wel gebruik maken van uw eigen smartphone en de gratis wifi om op te zoeken.
  • Er zijn geen zitplaatsen. De leeszaal is niet beschikbaar.
  • Probeer het gebruik van de toiletten te vermijden.

En verder:

• Een mondmasker is verplicht.
  • Ontsmet uw handen aan de ingang.
  • Hou overal 1,5 meter afstand van andere bezoekers en de bibliotheekmedewerkers.
  • Respecteer de gewoonlijke preventieregels: geen handen schudden, nies in uw elleboog… Blijf thuis als uzelf of een van uw huisgenoten zich ziek voelt.

Hopelijk tot gauw in de bib!