Naar de bib op afspraak

Vanaf dinsdag 9 juni kan u op afspraak de bibliotheek bezoeken.

Om de regels van social distancing te kunnen respecteren, zullen er slechts een beperkt aantal bezoekers toegelaten worden en gelden er een aantal extra afspraken om het voor iedereen veilig te houden. Neem de info op deze pagina dus zeker goed door voor u naar de bib komt.

Virus

Eerst en vooral:

• U kan de bibliotheek enkel op afspraak bezoeken, tijdens de gewone openingsuren. U kan telefonisch reserveren tijdens de kantooruren (09 282 87 87). Reservaties zijn mogelijk per kwartier.
  • Ook de afhaaldienst loopt verder. Komt u liever niet zelf naar de bib, dan kan u nog steeds materialen aanvragen via email (bibliotheek@sint-martens-latem.be).

Wat wel, wat niet?

• Kom uitsluitend naar de bibliotheek op afspraak. Respecteer uw tijdslot.
  • Beperk de duur van uw bibliotheekbezoek tot maximum 30 minuten.
  • Kom bij voorkeur alleen. Een kind jonger dan 12 jaar mag door 1 volwassene begeleid worden.
  • Bereid uw bezoek voor. Zoek vooraf in de catalogus op wat u wil ontlenen en waar u het kan vinden. In de bibliotheek zijn geen pc's beschikbaar. U kan wel gebruik maken van uw eigen smartphone en de gratis wifi om op te zoeken.
  • Er zijn geen zitplaatsen. De leeszaal is niet beschikbaar.
  • Probeer het gebruik van de toiletten te vermijden.

En verder:

• Een mondmasker is verplicht.
  • Ontsmet uw handen aan de ingang.
  • Hou overal 1,5 meter afstand van andere bezoekers en de bibliotheekmedewerkers.
  • Respecteer de gewoonlijke preventieregels: geen handen schudden, nies in uw elleboog… Blijf thuis als uzelf of een van uw huisgenoten zich ziek voelt.

Inleveren en uitlenen:

• Materialen inleveren kan enkel in de garage achter de bibliotheek. Deponeer de materialen in de kartonnen dozen. We houden deze materialen nog 3 dagen in quarantaine. Zolang blijven ze op uw kaart staan.
  • De ingang van de bibliotheek is langs de glazen achterdeur (via de tuin). Meld u aan bij de bibliotheekmedewerker.
  • Raak enkel de boeken aan die u wil meenemen.
  • Na uitlenen verlaat u de bibliotheek via de voordeur.

Dit alles komt streng en strikt over, maar het is nodig om u terug van dienst te kunnen zijn. Zodra het mogelijk is, versoepelen we de regels. Hoe beter de richtlijnen opgevolgd worden, hoe sneller dit mogelijk zal zijn.

We zijn blij u opnieuw te verwelkomen!

Hopelijk tot gauw in de bib!