De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen. Je kan er rondsnuisteren, een tijdschrift lezen, internet raadplegen, opzoekingen doen,...

Wanneer je materialen wil ontlenen, moet je lid worden van de bibliotheek. Je lidmaatschap blijft onbeperkt geldig.

Lid worden

Iedereen kan gratis lid worden van de bibliotheek, ook wie geen inwoner is van de gemeente. Kinderen onder de 12 jaar kunnen lid worden met toestemming van de ouders.

Breng je identiteitskaart mee. Na de inschrijving geldt je e-ID als lenerspas. Wie dat wenst (of wie geen e-ID heeft), kan een gewoon lenerspasje aanvragen.

Wie zich inschrijft, verklaart zich akkoord met het reglement.

Lenen

Je kan alle materialen gratis lenen. Ook tijdschriften zijn ontleenbaar (behalve het recentste nummer).

Je kan maximaal 20 items per uitleenbeurt meenemen:

• 10 boeken en/of tijdschriften
  • 5 strips
  • 5 dvd’s

De uitleenperiode is 4 weken. Deze periode kan je onder bepaalde voorwaarden nog verlengen.

Als je je e-mailadres doorgeeft aan de balie, krijg je een herinneringsmail enkele dagen voor het verstrijken van de uitleentermijn.

Reserveren van een uitgeleend werk

Een titel die uitgeleend is, kan je reserveren. Dan kan de vorige lener de uitleentermijn van het materiaal niet meer verlengen en word je verwittigd als het voor jou klaarligt in de bib.

Reserveren kan op verschillende manieren:

• aan de balie in de bibliotheek
  • via de catalogus met je MijnBibliotheek-account (klik op de reserveer-knop naast de uitgeleende titel en meld je aan met je MijnBibliotheek-account)

Je wordt via e-mail verwittigd als je reservatie klaarligt. Vanaf dan heb je een week de tijd om je reservatie af te halen.

Een reservatie kost 0,50 euro. Bij annulering wordt het reservatiegeld niet terugbetaald.

Je hebt je lenerspasje of identiteitskaart nodig om te reserveren en om je reservatie af te halen.

Verlengen van de uitleentermijn

De uitleentermijn bedraagt 4 weken.

De uitleentermijn kan je één keer verlengen met vier weken, op voorwaarde dat het materiaal niet door een andere lener gereserveerd is.

Je kan de uitleentermijn op verschillende manieren verlengen:

• online via MijnBibliotheek
  • aan de balie (met je e-ID of lenerspas)
  • telefonisch tijdens de openingsuren van de bibliotheek (geef altijd je lenersnummer of rijksregisternummer op)

Verlengen is gratis, tenzij je te laat verlengd zou hebben.