Boek
Nederlands

Rotkat

Janneke Schotveld (auteur), Milja Praagman (illustrator)
De straatkat Rotkat en de meeuw Mohammed zijn vrienden. Dat was niet altijd zo, want Rotkat heeft het neefje van Mohammed opgegeten. Toen heeft Mohammed bij Rotkat een oog uitgepikt. Nu draagt Rotkat een ooglapje. Samen beleven Rotkat en Mohammed spannende avonturen op straat. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Rotkat
Auteur
Janneke Schotveld
Illustrator
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2020
72 p. : ill.
ISBN
9789045125671 (hardback)

Besprekingen

Rotkat, die vroeger een baasje had en toen Poekie heette, woont als straatkat sinds een tijdje op een vuilnisbelt. Hij draagt een ooglapje, want dat oog is ooit door de meeuw Mohammed uitgepikt toen Rotkat het neefje van de meeuw oppeuzelde. Sinds dat voorval zijn ze vrienden van elkaar en beleven ze allerlei avonturen, van het jatten van een vis op de markt - waarbij de meeuw de visboer afleidt zodat Rotkat zich wat vis kan toe-eigenen - tot het gevangen worden door de kattenvanger of het flirten met een deftige poes. Een uitermate humoristisch, soms zelfs ontroerend verhaal in de serie ‘Tijgerlezen’, bedoeld om kinderen leesplezier te bieden zonder te letten op AVI-niveaus. Het verhaal is mooi gestructureerd met het steeds terugkerende zinnetje ‘Zullen we? (…) We zullen!’. De ritmische, vlot geschreven tekst wordt mooi ondersteund door dynamische, expressieve illustraties in passende contrasterende kleuren. Veel aandacht is besteed aan de vormgeving waardoor een rustige bladspiegel …Lees verder

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa Zsa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Superjuffie komt in actie!
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties