Boek
Nederlands

Poses : de betekenis van lichaamstaal in kunst

Desmond Morris (auteur)

Poses : de betekenis van lichaamstaal in kunst

Wanneer een kunstenaar iemand portretteert zal hij of zij een houding moeten kiezen. Wordt het een portret ten voeten uit, staand of zittend? Met een lach op het gezicht of niet? En waar moet hij of zij de handen laten? In Poses verkent de beroemde antropoloog en kunstenaar Desmond Morris aan de hand van talloze kunstwerken hoe we kunst kunnen begrijpen door te kijken naar de lichaamstaal van de g
Titel
Poses : de betekenis van lichaamstaal in kunst
Auteur
Desmond Morris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Postures : body language in art
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, © 2020
319 p. : ill.
ISBN
9789029094054 (hardback)

Over Desmond Morris

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Eric Koch / Anefo

Desmond John Morris (Purton (Wiltshire), 24 januari 1928) is een Engelse zoöloog, publicist, kunstschilder, tv-presentator en tv-programmamaker.

Levensloop

Al op jeugdige leeftijd had hij een levendige belangstelling voor de natuur en voor moderne beeldende kunst, met name voor het surrealisme. Hij begon een serieuze loopbaan als schilder en studeerde tegelijkertijd zoölogie in Birmingham. Zijn doctoraal behaalde hij vervolgens aan de Universiteit van Oxford waar hij onder leiding van Niko Tinbergen werkte aan een onderzoek naar het voortplantingsgedrag van stekelbaarzen.

Vanaf 1956 was Morris bij Granada Television verantwoordelijk voor de televisieserie Zoo Time. In dezelfde periode onderzocht hij het talent van chimpansees om schilderijen te maken. Het leidde tot enkele exposities.

Hij was van 1959 tot 1967 hoofd van de afdeling Zoogdieren in de dierentuin van Londen (London Zoo) en publiceerde zowel weten…Lees verder op Wikipedia