Boek
Nederlands

Mijn nacht met Vedder

Buddy Tegenbosch (auteur)
+1
Mijn nacht met Vedder
×
Mijn nacht met Vedder Mijn nacht met Vedder

Mijn nacht met Vedder

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Vedder heeft ontdekt dat Noor worstelt met het verlies van haar onlangs overleden vader. Daarom neemt hij haar midden in de nacht mee op een roadtrip op zijn Harley. Het wordt een onvergetelijke nacht. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Mijn nacht met Vedder
Auteur
Buddy Tegenbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Unieboek/Het Spectrum, 2021
95 p.
ISBN
9789000376650 (hardback)

Besprekingen

Midden in de nacht neemt Vedder zijn klasgenoot Eleonora (Noor) mee voor een rit op zijn motor. Noor heeft geen idee waar de mysterieuze en niet door iedereen geliefde Vedder haar mee naar toe neemt. Ze stoppen bij een met aarde bedekte en met gras begroeide voormalige vuilnisbelt. Vanaf deze heuvel kun je de stad overzien. Dat staat symbool voor het verwerken van de dood van Noors vader. Het is een nacht die veel verandert. Indeling in twaalf hoofdstukken, boven elk hoofdstuk staat een zwart-wittekeningetje van het stuur van de Harley. Boek maakt deel uit van de serie ‘Best of YA|XS’, novellen die bedoeld zijn om de afgehaakte lezer weer aan boord te krijgen. Dit is het vierde boek uit die reeks, boeken die geschreven worden door ervaren auteurs als Danielle Bakhuis en Mirjam Mous. Buddy Tegenbosch kennen we onder meer van het door de Jonge Jury bekroonde ‘Match’* (2019). Het is knap dat de auteur in nauwelijks 90 tekstbladzijden de karakters van beide protagonisten zo weet neer te z…Lees verder

Over Buddy Tegenbosch

Buddy Tegenbosch (Eindhoven, 18 september 1975) is een Nederlands schrijver en piloot.

Levensloop

Tegenbosch werd geboren in 1975 in de plaats Eindhoven. Hij ging na zijn eindexamen in 1993 naar de sportacademie, die hij in vier jaar afrondde. Hij ging echter niet in de sport verder, maar besloot om piloot te worden. Na zijn opleiding aan de Nationale Luchtvaartschool ging hij in 2000 aan de slag als piloot bij Lufthansa in Duitsland.

In 2012 kwam Buddy's eerste boek uit, genaamd Pokerface. Datzelfde boek was kerntitel van de Jonge Jury en ook verkozen tot Jonge Lijster. Na zijn eerste boek schreef hij nog drie boeken, getiteld Oog om Oog, Livestream en Match. Zijn boeken zijn zeer geliefd bij de jeugd en hij heeft er meerdere prijzen mee gewonnen.

Prijzen

  • 2020: Prijs van de Jonge Jury voor Match